Tweetovi
u svijetu o okolišu i mobilnosti u poslijednjih 24 sata.

Klikni na tweetane riječi kako bi pronašli povezane članke:

EX1: 100% električan
i100% emotivan koncept

#Povezane ključne riječi

Koncept koji ruši sve rekorde.
Pogledaj video

100% električni konceptni automobil EX1 je dvosjed originalnog izgleda. Svojim futurističkom i originalnom arhitektuom, dizajniran je u čast 200 godina marke, kako bi pružio intenzivan doživljaj vožnje i novo iskustvo na području električnih vozila.

EX1 je postavio nekoliko svjetskih rekorda za ubrzanje iz mirovanja. Njegova izvedba je rezultat visoko razvijene aerodinamike i konstrukcije od ultralaganih materijala. Njegova dva električna motora ukupne snage 250 kW (340 KS) prenose snagu na sva 4 kotača.

Uz EX1, MArka Peugeot dokazuje da sada električni motor može ići još brže i dalje, sa još više emocija.

Trenutak kada električna energija ruši rekorde

Sposoban postići ubrzanja koje prelaze 1G, EX1 je već postavio nekoliko svjetskih rekorda u ubrzanju iz stojećeg starta (odobren od strane Međunarodne automobilske federacije).

Niz od pet svjetskih rekorda, postavljeni su u EX1 kojim je upravljao Nicolas Vanier, francuski istraživač i producent, u rujnu 2010 - Na legendarnoj stazi Montlhéry.

U prosincu 2010, EX1 je ponovio svoj rekordni nastup u Kini, u rukama poznatog kineskog bloggera Han Han. Tri rekordi postavljeni su pod nadzorom Kineske auto federacije.