Tweetovi
u svijetu o okolišu i mobilnosti u poslijednjih 24 sata.

Klikni na tweetane riječi kako bi pronašli povezane članke:

PEUGEOT iOn
100% ELEKTRIČAN GRADSKI AUTOMOBIL

#Povezane ključne riječi

Peugeot iOn je integralni dio široke game električnih vozila. 100% električan gradski automobil, predstavljen krajem 2010., iOn ne ispušta ni grama CO2 u vožnji što ga čini jednim od ekološki najprihvatljivijih vozila na tržištu.

Okretan i kompaktan

Sa 4 sjedala, 3.48m dužine, servo upravljačem, iznimno malim krugom okretanja i maksimalnom brzinom od 130 km/h, iOn je stvoren za gradske i prigradske ulice.

Samostalan i ekonomičan

IU gradu, do 90% dnevnih putovanja kraća su od 60 km. Uz iOn-ov doseg od 150 km, on čini savršenu kombinaciju za normalne uvjete vožnje po gradu.

Štoviše, u urbanim područjima, vozilo provode 90% svog vremena u mirovanju. Zato Peugeot iOn nudi dva načina nadopunjavanje:

 

  • brzo punjenje - Korištenjem posebnih uređaja za punjenje postavljenih, primjerice, na javnim mjestima, parkiralištima ili tvrtkama. 30 minuta je dovoljno za napuniti 80 posto baterije, 15 minuta za 50 posto, i 5 minuta za 25 posto.
  • normalno punjenje - Koristeći standardne domaće utičnice, 9 sati je dovoljno da napunite bateriju do 100%.
     

Za prosječnu cijeni dvije šalice kave možete u potpunosti napuniti iOn, koji omogućuje znatne uštede u usporedbi s tekućim troškovima klasičnog vozila.

Novi osjećaj vožnje

Vožnja u Peugeotu iOn donosi osjećaj zadovoljstva i užitka u tišini i nedostatku vibracija.